Ετικέτες

Children

Σας προσκαλούμε στις πρεμιέρες  του Ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» την Κυριακή 3 Απριλίου και την Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 3  μ.μ., στον κινηματογράφο Τριανόν FILMCENTER. (Κοδριγκτώνος 21 [Πατησίων 101-ΜΕΤΡΟ Βικτώρια])

Η είσοδος είναι ανοιχτή και δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση.

 Οι κανονικές προβολές θα ξεκινήσουν απ’ τις 7 Απριλίου, Πέμπτη- Τετάρτη, στις 5 μ.μ.

Website: www.the-little-others.kouti.org email: info@kouti.org

 

(οι προβολές πραγματοποιήθηκαν στις 17 & 19 Μαρτίου 2011), το ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» συνεχίζει να προβάλλεται στην Αθήνα, στον  κινηματογράφο TRIANON FILMCENTER από τις 7 Απριλίου 2011, κάθε μέρα στις 5 μ.μ., αλλά και σε προγραμματισμένες κλειστές προβολές για τα σχολεία (10 π.μ.-12 π.μ) .

Το αυξημένο ενδιαφέρον για το φαινόμενο «παιδιά μετανάστες/μεταναστών στην Ελλάδα», καθώς και η απουσία αντίστοιχης κινηματογραφικής καταγραφής- πολύπλευρης κοινωνικής ανάλυσης του φαινομένου, καθιστά το ντοκιμαντέρ πρωτότυπο, επίκαιρο και ενδιαφέρον.

 Προγραμματίζουμε την προβολή του και σε κινηματογράφους άλλων πόλεων.  Έχει, επίσης,  προγραμματιστεί η προβολή του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κακοποίηση του Παιδιού στις 18 Μαΐου 2011, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

 

Σύνοψη

Τα παιδιά των μεταναστών, οι «μικροί άλλοι»,  είναι κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Ενώνουν τη φωνή τους για να εκφράζουν την αγωνία της ένταξης στην ελληνική κοινωνία  και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου που να σέβεται την διαφορετικότητα.

Η ανάπτυξη του ντοκιμαντέρ γίνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: α) την εκπαίδευση, β)την κοινωνική προστασία, γ)την ένταξη. Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανισμοί: ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών,  η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς,  περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά,  προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.

Συντελεστές

σκηνοθεσία – φωτογραφία  ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, μουσική  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, εικαστική επιμέλεια – μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ, ηχολήπτης  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ, σχεδιασμός ήχου  ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, μείξη ήχου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ – ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, βοηθός σκηνοθεσίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΣΗΣ, βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φωτογραφίες: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΙΚΟΥ, βοηθός παραγωγής ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,  υποτιτλισμός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟLAND, visual effects ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, παραγωγή:  Οργανισμός Tabula Rasa©2010

 

Διαδικτυακοί υπερ-σύνδεσμοι  «Οι μικροί άλλοι»

Περισσότερες πληροφορίες

φωτογραφικό άλμπουμ ταινίας

Trailer 90’’

Πληροφορίες για τον Οργανισμό Tabula Rasa

ΝΕΑ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ