Ο Μίλτος Παύλου είναι επικεφαλής του i-RED και του Ευρωπαϊκού Δικτύου RED για την καταπολέμηση του ρατσισμού & της ξενοφοβίας [RED network combating racism & xenophobia] το οποίο σχεδίασε και συντονίζει.

Είναι κοινωνικός ερευνητής με νομική και διεπιστημονική κατάρτιση στους τομείς του ρατσισμού, των διακρίσεων, του αποκλεισμού, των μεταναστών και των μειονοτήτων και συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων, καθώς και συνεπιμελητής και αρθρογράφος σε τρεις σημαντικούς συλλογικούς τόμους: Μαρβάκης-Παρσάνογλου-Παύλου (επιμ.) Μετανάστες στην Ελλάδα Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς, Ελληνικά Γράμματα (2001) Παύλου-Χριστόπουλος (επιμ.), Η Ελλάδα της Μετανάστευσης, σειρά ΚΕΜΟ, Κριτική (2004) και Παύλου-Σκουλαρίκη (επιμ.), Μετανάστες & Μειονότητες: Λόγος και Πολιτικές, Σειρά ΚΕΜΟ, Βιβλιόραμα 2010). Για την περίοδο In 2007-2010 υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσιμού ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ/i-RED [HLHR-KEMO/i-RED], ως Εθνικού Φορέα Συνεργασίας του FRA στο πλαίσιο του Δικτύου RAXEN. Είναι μέλος της Ένωσης και του KEMO και Ειδικός Επιστήμονας του Συνηγόρου του Πολίτη και του Παιδιού. Υπήρξε μέλος του 1ου Συμβουλευτικού Οργάνου Advisory Panel της Πλατφόρμας της Κοινωνίας Πολιτών (Fundamental Rights Platform) του Οργανισμού για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA -Fundamental Rights Agency).

Στο blog  του - το Πέρασμα για Ισότητα και Ελευθερία  - συγκεντρώνει κάποιες από τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Για πολλά χρόνια εταίρος και συνεργάτης του EUMC και του διαδόχου του Οργανισμού για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα FRA. Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και οικοδόμησης θεσμών στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ακαδημαϊκούς φορείς και θεσμούς Οmbudsman, καθώς και με ερευνητικά κέντρα και μη κυβερνητικές οργανώσεις και κινήματα της κοινωνίας πολιτών. Δημιούργησε την πρώτη Βάση Δεδομένων για τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα με δυνατότητα άμεσης αναφοράς, ενώ η συστηματική καταγραφή, παρακολούθηση και αναφορά των δικαστικών υποθέσεων σχετικά με την αντιρατσιστική νομοθεσία υιοθετήθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για πρώτη φορά το 2010 κατόπιν αιτημάτων και ενθάρρυνσής του ως Διευθυντή του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού.

ΝΕΑ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ